Matematik

Andengradspolynomium

28. august 2013 af tobiasdkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem b så grafen for nedenstående andengradspolynomium skærer x-aksen netop et sted.
f(x)=2x2+bx+2

Der må ikke bruges nogen form for hjælpemidler.

Er der nogen der ved hvordan man gør? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2013 af PeterValberg

hvis diskriminanten d = 0 har grafen for f netop en rod (et røringspunkt med x-aksen)

du skal altså løses ligningen

d = 0  ⇔

b2 + 4ac = 0

mht. b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

løs ligningen

d = 0  ⇔

b2 - 4ac = 0

mht. b


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af PeterValberg

#2 ja selvfølgelig er det minus, - tastefejl, beklager #0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af Euroman28

Ja og det vil med andre ord sige du skal udregne værdien af b, således

 

Hvilket er ensbetydende med



Grafen for Polynomiet
ses her

http://fooplot.com/plot/1hbry9vasf

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
28. august 2013 af tobiasdkk (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen

b2 -16 = 0

er ikke ensbetydende med

b = √16 ,

men derimod med ligningen

b2 -42 = 0 , eller

(b-4)(b+4) = 0 ,

der via nulreglen ses at have de to løsninger

b = 4 ∨ b = -4


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2013 af 123434 (Slettet)

Så den skærer X-aksen i (0,4) og (0, -4)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

#7 nej

 

b-værdierne er ikke skæringspunkter.

for følgende to andengradsligninger gælder der, at d = 0.

                                           2·x2 + 4·x + 2 = 0 ⇔ x2 + 2·x + 1 = 0

                                      og  2·x2 - 4·x + 2 = 0 ⇔ x2 - 2·x + 1 = 0

 

man kan så finde de specifikke skæringer med x-aksen ved at løse dem

 


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.