Matematik
Cigarform
Hej
Jeg sidder med denne opgave (se vedhæftet)
Jeg tror jeg har lavet a) rigtigt men jeg har ingen ide om hvordan b) skal laves
I a) har jeg:
Differentieret funktionen og sat den lig med 0 og løst den.. Har fået x=50 Er det rigtigt?
Og ja med b) forstår jeg ikke hvad jeg skal gøre.
Svar #1
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)
a) Ja, det er korrekt løst, men det er ikke svaret på opgavens spørgsmål. Man skal finde maksimum for f(x) og også bestemme bygningens bredde på det bredeste sted.
b) Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer ved at dreje funktionens graf 360º omkring x-aksen.
Svar #2
28. august 2013 af Maksilkemi (Slettet)
Jeg er på bar bund i begge opgaver så. Sommerferien har ramt mig hårdt.
Svar #3
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
I a) har du fundet maksimumspunktet x , hvor f(x) har maksimum. Man skal beregne den tilhørende maksimumsværdi f(x) , og så ud fra denne beregne bygningens maksimale bredde.
b) Benyt formlen for rumfang af et omdrejningslegeme
Vx = π · a∫b (f(x))2 dx
Svar #4
28. august 2013 af Maksilkemi (Slettet)
i a) dvs f(50), hvilket vil give det maksimale som er 38?
b) Ja hov, det kunne jeg da godt - tak for det.. Dvs jeg løser f(x) og får 2 punkter som er mine a og b.
Svar #6
28. august 2013 af Maksilkemi (Slettet)
Kan jeg få et lille spark til a ), fordi umiddelbart kan jeg ikke rigtig finde på noget. Altså det siger mig ikke noget.
I b) har jeg fundet min a og b værdier og fået V=(750880/3)*Pi
Svar #7
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
Kig på figuren:

Funktionens graf beskriver ydermurens afstand fra x-aksen, dvs fra symmetriaksen der går midt gennem hele bygningen. Hvor bred er bygningen? Der er også en ydermur på den modsatte side.
Svar #9
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)
#8
Prøv at forklare, hvordan du kommer frem til det. Hvad er sammenhængen mellem f(x) og bredden?
De 180 er bygningens højde.
Svar #10
28. august 2013 af Maksilkemi (Slettet)
Jeg må erkende mig skyldig i at det var et tilfældigt gæt. Der lå intet bag mit bud da jeg faktisk ikke forstår hverken det opgaven ber om,
Svar #11
23. oktober 2014 af Taskenr2 (Slettet)
Jeg undskylder, at jeg liver op i en gammel tråd, men hvordan kan det være, at bygningens (grafens) maksimum findes ved x=50?
Differentialregning påviser ganske rigtigt, at grafens maksimum findes ved x=50, men når dette er tilfældet, så fås da senere et omdrejningslegeme i opg b), som er i strid med selve bygningens originale form. Grafen vil nemlig ikke have nået sit maksimum, når x=0, så vidt jeg har forstået.
Burde maksimum ikke istedet findes lige akurat på y-aksen, således at vi får en pæn cigarform ved en 360-graders omdrejning om y-aksen?
Håber at du, Andersen, kan komme med en forklaring.
EDIT: Min fejl. Jeg byttede ved en fejl om på første- og anden-aksen. Problemet er løst.
Skriv et svar til: Cigarform
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
