Matematik

Kvadratrødder

29. august 2013 af LeonhardEuler - Niveau: A-niveau

Godaften Studieportalen

Hvordan beregner man eller kommer man frem til resultatet af √-1


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kvadratroden af et negativt tal er ikke defineret. Man indfører komplekse tal, således at en ligning af formen

x2 = -1

har en løsning inden for de komplekse tal. En af løsningerne til denne ligning er tallet i , og inden for de komplekse tal gælder der, at

i2 = -1 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

der gælder, at

                         i2 = -1

                        √(-1) = i

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2013 af Mathematica (Slettet)

For reelle tal er kvadratrodsoperationen ikke defineret på negative tal. Man kan lave en udvidelse til komplekse tal, som er mængden af reelle talpar, der opfylder nogle bestemte regneregler, og her gælder per definition at √-1=(0,1) = 0 + 1*i = i, hvor i er den imaginære enhed. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2013 af 123434 (Slettet)

Efter hvad jeg har lært kan man ikke tage kvadratroden af √-1. når du tager kvadratroden af et tal, skal resultatet kunne ganges med sig selv.F.eks √4=2*2.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er også korrekt, når man begrænser sig til reelle tal. Men inden for de komplekse tal har ligningen x2 = -1 løsninger, som antydet ovenfor, og man kan til en vis grad med de komplekse tal udvide kvadratrodsbegrebet til at give mening for kvadratrødder af negative tal.


Skriv et svar til: Kvadratrødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.