Matematik

minuspotens

29. august 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

jeg har en opg for som lyder sådan her:

Forklar hvorfor0,24*10-3 er det samme som 24*10-5.

Og

Forklar hvorfor at

7,8*10-2 er større end 0,075...

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 10-n betyder 1 / 10n .


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af LubDub (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2013 af SuneChr

(0,24·10- 3)·102·10- 2 =  24·10- 5 
Der er jo egentlig ikke ganget  med andet end 1 på venstre side.
De 102 udenfor parentesen går ind og "ta'r" de 0,24
Potensregnereglen sørger for 10- 3·10- 2


Svar #4
29. august 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

#1, ja det forklarede min lærer mig også.. Er stadig ikke helt med på den. Kunne du forklare det yderligere? ...  og hvad står det der 'n' for?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter, at

0,24 = 24/100 = 24·10-2 .

Derfor er

0,24 · 10-3 = 24·10-2 · 10-3 = 24 · 10-2-3 = 24 · 10-5


Svar #6
29. august 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

#5

du har skrevet24·10-2 .altså minus TO.. er dette meningen? eller er det bare en fejl, og skulle der rigtig have stået -3..? 

 


Svar #7
29. august 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

altså hvis vi bare kigger på den første opgave, og ikke den anden.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er skrevet korrekt i #5.

1/100 = 1/102 = 10-2 .

0,24 er jo lig med 24/100 = 24 · 1/100 = 24 · 10-2 .

Det var som indledning til, hvorfor 0,24·10-3 så kan skrives som 24·10-2 · 10-3 .


Svar #9
29. august 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke helt hvordan det kan gå fra -3 til -2.. hvordan kan jeg forklare hvorfor det er det samme? .. undskylder lige for de mange spg..


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Der er ikke tale om, at noget går fra -2 til -3. Der er tale om at 0,24 skrives som 24·10-2 . Derfor kan 0,24·10-3 så kan skrives som 24·10-2 · 10-3 .


Svar #11
29. august 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

hmmh.. 

 

0,24 er det samme som 24/100? 

0,24*10-3 bliver så til 0,24*10-2???? ...  

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, som det er nævnt flere gange ovenfor, bliver så 0,24·10-3 til 24·10-2·10-3 .


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. august 2013 af 123434 (Slettet)

0# 0,24*10^-3=0,24/1000=0.00024  24*10^-5=24/100000=0,00024 Ved beregning kan man vise, at de giver samme resultat.


Skriv et svar til: minuspotens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.