Matematik

Uforkortelig brøk?

31. august 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

I en opgave står der:

Skriv som uforkortelig brøk:

a) 40%

b) 37,5%

c) 66,6%

d) 10%

 

Hvad skal jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2013 af mathon

a)
            40% = 2/5

b)
            371/2% = 363/2% = 3 • 121/2% = 3•1/8 = 3/8

c)
            66,6% = 666/1000 = 333/500

d)
           10% = 1/10


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2013 af johs5 (Slettet)

b)  

       37,5% = 7.5/20

Tip: Stil dem op som brøker med 100 i nævneren, og forkort derefter

 

 


Svar #3
31. august 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Altså, jeg vil ikke have svaret, men hvad jeg skal gøre for at komme frem til et svar.

#2

Jeg forstår ikke helt det med tippet...


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2013 af SuneChr

b)   37,5%  =  37,5 / 100  =  37,5·10 / (100·10)    (der er forlænget med 10 for at få kommaet væk)
       =  375 / 1000   som kan forkortes med 25 ,  og derefter yderligere med 5


Svar #5
31. august 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#4

Woooow - den skal jeg lige tygge lidt på.

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2013 af Chrystine (Slettet)

"Procent betyder hundrededele."
Og når man ved det, er opgaven nemmere.

Eksempel a)     40 %  = 40/100.
Nu skal du bare forkorte brøken almindeligt.
 

Egentligt betyder pro-cent ordret "pr. hundrede"
(du kender måske forstavelsen cent- fra andre ord, eksempelvis century på engelsk).


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:brøk til procent.docx

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2013 af mette48 (Slettet)

a) 40% = 40/100 = 2/5                                                                     forkortet med 20

b) 37,5% = 37,5/100 = 375/1000 = 13/40                                        forlæmget med 2 og forkortet med 25

c) 66,6% = 66,6/100 = 200/300=2/3                                                forlænget med 3 og forkortet med 100

d) 10% = 10/100 = 1/10                                                                     forkortet med 10


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2013 af SuneChr

# 9   b)    se  # 4

# 9 c)  66,6% ikke 2/3  


Skriv et svar til: Uforkortelig brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.