Matematik

Reducéring

02. september 2013 af inger91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med en opgave jeg skal reducere og vil lige høre om det jeg har gjort er rigtigt, hvis der er nogle der gider kigge på det.

3b-4a-(2b+a) = 3b -4a-2ab = -4a-3b-2ab

Det virker bare for enkelt til at være rigtigt og er rigtig sikker på det er fuldstændigt forkert

Det er udtrykket 3b-4a-(2b+a) jeg skal reducere.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Inde i parentesen er der til at begynde med et + , som du smider væk, dvs. at du indirekte laver +tegnet om til et gangetegn.


Svar #2
02. september 2013 af inger91 (Slettet)

så i parentesen der skal jeg sige 2* a som er lig med 2a og bagefter b*a som er lig med ab?

altså 2b-2a-ab?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Minusparentesen -(2b+a) hæves ved at ændre fortegn på hvert led inde i parentesen.


Svar #4
02. september 2013 af inger91 (Slettet)

Så kommer den jo bare til at hedde -2b-a?


Svar #5
02. september 2013 af inger91 (Slettet)

Så det hele kommer til at hedde -3a+b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Du har ikke hævet minusparentesen korrekt.


Svar #7
02. september 2013 af inger91 (Slettet)

-(2b+a) er det samme som -(+2b+a) og minus og plus bliver til minus, ikke?

Så burde det da også blive til -2b-a?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Og det er også korrekt. Det skal så kombineres med de to første led i udtrykket.


Svar #9
02. september 2013 af inger91 (Slettet)

3b -4a -2b-a = b -5a?

fordi 3b-2b = 1b = b

og -4a-a = -5a

er det rigtigt så?


Skriv et svar til: Reducéring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.