Matematik

Hjælp

02. september 2013 af Mads0282 (Slettet)
Overfladeareal: En æske der skal pakkes ind fylder 35 cm gange 40 cm gange 60 cm. Gavepapirrullen er 0,68 m bred og 5 m lang. Er der papir nok? 40*60= 2400cm2 2400/100=24 m2 0,68*5=3,4 m2. Så svaret er nej men er det rigtigt? Hvis det ikke er rigtigt hvordan gør man så

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Først skal du beregne æskes overfladeareal korrekt. Dernæst skal du omregne cm2 til m2 korrekt. Æsken er kasseformet og har 6 rektangulære sideflader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2013 af kieslich (Slettet)

En kasse har seks sider: låg +bund, forside + bagside, de to sider=

2*35*40 + 2*40*60 +2*35*60 =2800 + 4800 + 4200 =

Gavepapir: 0,68m*5m = 68*500 =34000

Rigeligt med papir.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af mads0288 (Slettet)

skal jeg så sige 2800+4800+4200=11800*100=1180000 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er det korrekte areal i cm2 .

Der er to sider, hver med målene 0,35m × 0,40m , samlet areal 2·0,35·0,40 m2  = 0,28 m2 .

Der er to sider, hver med målene 0,35m × 0,60m , samlet areal 2·0,35·0,60 m2 = 0,42 m2 .

Der er to sider, hver med målene 0,40m · 0,60m , samlet areal 2·0,40·0,60 m2 = 0,48 m2 .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Æskens samlede overfladeareal er så                                                                             ....... m2 .

Sammenlign det med arealet af papiret i rullen 0,68·5 m2 .


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.