Matematik

En let ligning

03. september 2013 af hejhey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey everybody

Der er en let ligning, som jeg ikke kan finde ud af, jeg får forkert resultater.

Håber at I kan løse den!

4x-2/3=1/2(x+3)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er det

(4x-2)/3 = (1/2)·(x-3)  ? Her kan man gange med brøkernes fællesnævner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Gang ind i parantesen.

Isoler x

 

4x-2/3=1/2(x+3)

4x-2/3=1/2x+1,5

 

Forsæt herfra...


Svar #3
03. september 2013 af hejhey (Slettet)

Hvordan kan man gange med brøkernes fællesnævner, nå der er x'er på begge sider? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan starte med at be- eller afkræfte mit forslag til opgavens formulering i #1. På venstre side er der en brøk med nævneren 3, og på højre side er der en brøk med nævneren 2.


Svar #5
03. september 2013 af hejhey (Slettet)

Tak Overkontroversiel 

Så jeg prøver lige


Svar #6
03. september 2013 af hejhey (Slettet)

Okay, på den måde, men tak  Andersen11

så prøver jeg også det 


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du vil altså ikke forklare nærmere, hvordan dit udtryk skal fortolkes.

Er ligningen

eller noget andet?


Svar #8
03. september 2013 af hejhey (Slettet)

Jeg er dårlig til at forklar.

Men det er den præcis som du har skrevet i #7


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så skal du følge fremgangsmåden, der er beskrevet i #1.


Svar #10
03. september 2013 af hejhey (Slettet)

Godt så, så prøver jeg at gange med brøkernes fællenævnerr og se hvad det bliver til. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skriver

4x-2/3=1/2(x+3)

Højresiden af din ligning kan både forstås som

(1/2) * (x+3)

og som

1 / (2*(x+3)), hvorved (x+3) pludselig ryger ned i nævneren.

Når man bruger skrå brøkstreger (som her på Studieportalen), bliver man nødt til at samle de led, der hører sammen ved hjælp af parenteser.

Det er derfor, vi desværre ikke kan hjælpe dig.

Gør dig umage med parenteserne næste gang . . .

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

I #8 blev det så bekræftet, at ligningen er som skrevet i #7, hvilket igen bekræftede min oprindelige formodning i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Mine betragtninger var nu også mest ment som en generel opsang med fokus på kommende indlæg . . .

:-)


Skriv et svar til: En let ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.