Dansk

Himlens Dom - HASTER :-)

05. september 2013 af phone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder og er lidt i tvivl, om hvilken fortæller der bliver brugt i "Himlens Dom", fra 1909 som er skrever af Jeppe Aakjær. Er der nogle, der kan hjælpe mig med dette? 

Se evt. linket her: http://www.adl.dk/adl_pub/pg/cv/ShowPgImg.xsql?p_udg_id=214&p_sidenr=213&hist=H&nnoc=


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. september 2013 af uddannelseervigtigt

Orker ikke lige at se den igennem, men her har jeg nogle notater om fortællermåder.


Fortællemåder
1. Beretning (udsagnsord = verber)
2. Beskrivelse (tillægsord = adjektiv)
3. Replikker og dialoger (viser personernes personligheder) (Don't tell it, show it)
4. Læser henvendelse (henvender sig til læseren = nu skal du høre ….)
5. Forfatterkommentar (at fortælleren har lyst til at give ekstra information til sine læsere = supplerer med information) 
 

Håber du kan bruge det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2023 af frimærke

hviklen fortæller har jeg med af gøre i novellen " himlens Dom"  skrevet af jeppe Aakjær?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2023 af Stygotius (Slettet)

ad # 1

Hvis du har interesse for det, kan jeg godt sende dig min oversigt over fortælleteknik.

Giv mig bare din mailadresse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2023 af SuneChr

Vedr. # 1
Indlægget er skrevet for knap 10 år siden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2023 af frimærke

hvilket tema og budskab er der i Himlens dom slrevet af Jeppe Aakjær ? 


Skriv et svar til: Himlens Dom - HASTER :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.