Matematik

Omskrivning af formel

05. september 2013 af Michael7430 (Slettet)

Hej

er der nogle der kan hjælpe mig med at forstå hvordan denne her formel skal om skrives så T står alene

       P= w/c*p*T


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2013 af mathon

                             (1/p) = (c•p•T) / w

                             (w/p) / (c•p) = T      


Svar #2
05. september 2013 af Michael7430 (Slettet)

kan du uddybe det lidt bedere, hvad du gør :)


Svar #3
05. september 2013 af Michael7430 (Slettet)

altså hvor du sætter parentes og dividere med 1 i det første


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2013 af mathon

#1
           hvis            P= w/(c•p•T)                    reciprokværdier

                              (1/P) = (c•p•T) / w            multiplicer med w/(c•p) på begge sider af lighedstegnet     

                         (w/P) / (c•p) = T              


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er lidt forvirrende, specielt at det oprindelige udtryk indeholder P og p, og at P synes at blive transformeret til p i #1.

Som udtrykket er skrevet i #0, er det

P = (w/c)·p·T ,

og man isoleret T ved at gange med c og dividere med (w·p) på hver side

T = c·P / (w·p)


Svar #6
05. september 2013 af Michael7430 (Slettet)

hvad er reciprokværdier så ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2013 af mathon

     reciprokværdien til (a/b) = (b/a) = (a/b)-1 = 1/(a/b)


Skriv et svar til: Omskrivning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.