Matematik

Brøker

05. september 2013 af Derya2990 (Slettet)
3 1/3 + 1 1/4 = ?? Hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af mathon

              31/3 + 11/4  =  3 + 1/3 + 1 + 1/4 = (3+1) + (1/3 + 1/4)  = 4 + 4/12 + 3/12  = 4 + 7/12  =  47/12
                                                                                                      fællesnævner

.

......................

En brøk kan ganges med samme tal i tæller og nævner uden at forandre værdi - det kaldes at forlænge brøken.


Svar #2
05. september 2013 af Derya2990 (Slettet)

Taaaak:)

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Man behøver jo slet ikke at regne - man kan bare skrive af . . .

:-)


Svar #4
05. september 2013 af Derya2990 (Slettet)

Men hvad nu hvis det minus?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af mathon


             Prøv selv et par lignende stykker, hvis du vil gøre dig håb om til sidst at lære det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2013 af mathon

                 Hvad tænker du på?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2013 af mathon

f.eks.

            31/3 - 11/4  =  3 + 1/3 - (1 + 1/4) = (3-1) + 1/3 - 1/4)  = 2 + 4/12 - 3/12  = 2 + 1/12  =  21/12
                                                                                                 fællesnævner


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2013 af Krabasken (Slettet)

3 1/3 - 1 1/4 = ??

- Der kommer nok en, du kan skrive af . . .

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Den er der såmænd allerede.


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.