Matematik

nulreglen

06. september 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

jeg skal bruge hjælp til denne ligning 3x*(x-5)^2=2*(x-5)^3 (jeg skal bruge nulreglen) 


Svar #1
06. september 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

er det ikke sådan her den kommer til at se ud når jeg har ganget () ud    
5x^3-1025=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2013 af PeterValberg

3x(x-5)2 = 2(x-5)3

3x(x-5)2 - 2(x-5)3 = 0

(x-5)2·(3x-2(x-5)) = 0  

(x-5)·(x-5)·(3x-2(x-5)) = 0 

x-5 = 0  ∨ 3x-2(x-5) = 0

løs de to ligninger

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lig med.


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.