Dansk

Var ikke = verballed ?

06. september 2013 af la12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP,

Er "var ikke" begge to verballed?

Eller er det kun "var" der er verballed og "ikke" er adverbial?

Han var hurtig der: han = subjekt, var = verballed, hurtigt der = adverbial?

Jeg håber i kan svare på mit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2013 af rakijovic

Nej, ikke er et (negerende) adverbium. Hurtigt = adv. og dér = stedsadv.

(Skal vi være helt pedantiske, kan man argumentere for at hurtigt dér tillige er subjektsprædikat til han.)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #2
06. september 2013 af la12 (Slettet)

"Var ikke" er det er verballed?

Forresten tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2013 af rakijovic

Nej, var er verballed, ikke er negerende adverbium.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #4
06. september 2013 af la12 (Slettet)

Så der skal være bølgestreg under ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2013 af rakijovic

Ja.

Husk imidlertid separate streger for dér og ikke; hvert sit adverbium med hver sin funktion.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #6
06. september 2013 af la12 (Slettet)

Hvad med denne sætning: Han var ikke hjemme.

Var: verballed

Han: subjekt

ikke hjemme: Adverbialled?


Svar #7
06. september 2013 af la12 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2013 af rakijovic

ikke = negerende adv., hjemme = stedsadv.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #9
06. september 2013 af la12 (Slettet)

... = bølgestreg? (både ikke og hjemme)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2013 af rakijovic

Bingo, sweetheart.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #11
06. september 2013 af la12 (Slettet)

sidste sætning:

Livet er ikke let

ikke let: adverbialled?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2013 af rakijovic

ikke = negerende adv., let = subjektsprædikat til livet (er er verballed, men også s.k. copulaverbum; det stiller en slags lighedstegn mellem subjekt og (dele af) sætningens øvrige led)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #13
06. september 2013 af la12 (Slettet)

Du har hjulpet mig meget, tak for det :)

Men de her 3 sætninger er de sidste:

Hun var hurtigt derhenne.

Var: verballed

hun: subjekt

hurtigt derhenne : Er det adverbialled

Han var der ganske vist.

Var: verballed

han: subjekt

Hvad er ganske vist)

Er han her?

Er: verballed

han: subjekt

her: adverbial


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2013 af Gliates (Slettet)

#12

Mener du ikke subjektsprædikativ?

Hvad er forskellen mellem subjektsprædikat og subjektsprædikativ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2013 af rakijovic

Nej, jeg gør ej. 

"Udtryksmåden" subjektsprædikativ er sikkert fremkommet via en flaske rødvin for meget på lærerseminariet samt filosofien "jamen, så meget andet latinsk grammatikologi-halløj ender på noget med '-iv'".

Se også http://fjern.egl.ku.dk/quiz/index.php?directory_id=85.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. september 2013 af Gliates (Slettet)

#15

Jeg takker mange gange for svaret. Så fandt jeg forskellen mellem de to ord. :]


Skriv et svar til: Var ikke = verballed ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.