Tysk

Hjælp til bøjning af stærke verber

07. september 2013 af susan4800 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen:)

- Er der en der kan rette og hjælpe mig med mine oversættelser? Jeg har prøvet at gøre mit bedste, men jeg er desværre ikke super til bøjning er stærke verber og tror jeg har nogle fejl som jeg nok ikke selv kan se.

Mange tak på forhånd!

vokalskifte i-a-u:

Hvorledes befandt du dig i Berlin?

 Wie befandst du dir in Berlin?

Det lykkedes os ikke at nå toget (=toget at nå).

 Es gelingen uns nicht der zug erreichen.

Pigerne synger meget smukt.

Die Mädchen singen viel schön


Verber med vokalskifte i-a-o:

Man svømmer ikke så godt i en sø som (wie) i havet.

Man schwimmen nicht so gut in der See wie in das Meer.

Teatret er (=har) begyndt igen efter sommerferien( usikker ved denne)

 Das Theater ist begann wieder danach der Sommerurlaub

Franskmændene vandt slaget ved Austerlitz.

Die Französinnen gewannen der Schlag bei Austerlitz ( er ikke sikker på den:/)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Hvorledes befandt du dig i Berlin?

 Wie befandst du dir dich in Berlin?

Det lykkedes os ikke at nå toget (=toget at nå).

 Es gelingen gelang uns nicht, den Zug zu erreichen.

Pigerne synger meget smukt.

Die Mädchen singen viel sehr schön


Verber med vokalskifte i-a-o:

Man svømmer ikke så godt i en sø som (wie) i havet.

Man schwimmt nicht so gut in der  einem See wie in das im Meer.

Teatret er (=har) begyndt igen efter sommerferien( usikker ved denne)

 Das Theater ist begann  hat wieder danach den Sommerferien begonnen

Franskmændene vandt slaget ved Austerlitz.

Die Französinnen (Damerne deltog vist ikke!) Franzosen gewannen die Schlacht bei Austerlitz ( er ikke sikker på den:/)

Der See = indsøen     die See/das Meer = havet

Har du problemer med verbernes bøjning, så anbefaler jeg : www.konjugator.lingofox.de. Her finder du alle tyske verber. Siden viser nutid, datid, førnutid, imperativ, kort tillægsform osv. Klik på "Deutsch" og derefter bliver du opfordret til at skrive dit verbum i det aflange felt. Klik på "Konjugieren".  Und schwuppdiwupp (i 0,05) kommer alle former frem. God fornøjelse!


Svar #2
09. september 2013 af susan4800 (Slettet)

Mange tak skal du have, og tak for en rigtig god hjemmeside :) du godt nok god til tysk


Skriv et svar til: Hjælp til bøjning af stærke verber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.