Matematik

rente regning

07. september 2013 af peaceblomsten (Slettet)

hejsa.

spørgsmålet lyder:

jeg har lånt 50000, der skal betales tilbage med en variabel debitorente på 16,42%

pr kvatal i 5 år.

hvor meget betaler jeg pr kvatal?

hvor meget skal jeg ialt betale tilbage?

hvordan regner jeg de to ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2013 af IzakBella (Slettet)

Er det i Excel eller med Kapitalfremskrivningsformlen det skal udregnes? 


Svar #2
07. september 2013 af peaceblomsten (Slettet)

det er med kapitalfremskrivningsformlen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af SuneChr

Se gældsformlen, her med bevis.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af mathon

                  
                                              G • r
                                ykvar = ------------                   n = 5 • 4 = 20
                                           (1+r)n - 1

.

                                            50000 • 0,1642
                                ykvar = ---------------------                
                                              1,164220 - 1  


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af mathon

tilbagebetaling
i alt
                                         (1+r)n - 1
                              An = y -----------
                                               r

                                         1,164220 - 1
                              A20 = y --------------               y er beregnet i #4
                                             0,1642  


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2013 af mathon

#5 skal glemmes
                           

tilbagebetaling
i alt
                                 20 • y        y er beregnet i #4
               


Skriv et svar til: rente regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.