Matematik

omskrivning til potenstal

08. september 2013 af bullebasse (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvordan udregnes dette

Omskriv til  potenstal og regn stykket?

3 x 3 x 3 + 2 x 2 x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af Ecc0 (Slettet)

Tænk på at 

4^5=4*4*4*4*4

Hvis du prøver at se på det, kan det måske hjælpe;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af mathon

eller
           (2•2•2) + (3•3•3)                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

3 * 3 * 3 kan skrives som 3?

2 * 2 * 2 = 2?

Udregn derefter 3 * 3 * 3

og 2 * 2 * 2

og læg resultaterne sammen

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

3 * 3 = 9. 

Det ganger du så med 3 igen. Altså= 9 * 3. 

Og det bliver 27. 

Det gør du så bare med det samme som= 2.

Altså= 2 * 2 giver 4. 

Det ganger du så med 2 igen. Altså= 12. 

Så i alt skal du bare regne 27 + 12 ud. Og det bliver 39. 

I alt. 39


Svar #5
08. september 2013 af bullebasse (Slettet)

Hej NannaDanvel

Tak for dit svar.

Jeg forstår godt det du forklarer med 3 * 3 = 9 * 3 = 27

Og 2 * 2 = 4

Men så skriver du følgende :

Det ganger du så med 2 igen. Altså 12

Jeg mener at man gange 4 med 2 = 8

DVS svaret er 27 + 8 = 35

Ikke 39 som du skriver . Har jeg ret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Ja du har fuldstændigt ret, da jeg kom til at gange 4 med 3, i stedetfor 2. Godt at du var opmærksom.


Svar #7
08. september 2013 af bullebasse (Slettet)

ok - så forstår jeg det!

jeg ved ikke hvordan det her studieportal fungerer, og om jeg lige kan komme med et tillægsspørgsmål til dig i samme kategori, men jeg prøver.

Vi skal skrive nogle tal som potenstal, og kan godt klare 125 med hovedregning = 53

125  = 53

Men er der en formel for det? Hvordan regner man potenstallet ud for 512?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Lommeregner  3√(125) eller 125(1/3)

- eller at prøve sig frem . . .

:-)


Skriv et svar til: omskrivning til potenstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.