Matematik

Trekant-beregning

08. september 2013 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen

Jeg ville være henrykt, hvis jeg kunne få lidt hjælp fra jer til at løse den vedhæftede opgave, samt se om jeg mine resultater er korrekte.

Ved den første opgave første opgave:

Har jeg besvaret. FAE og DCE er lige store pga. de er ensvinklede.

De er begge ligebenede trekanter. Hvor begge trekanters ene vinkel er 0,5 grader (hvilket fremgår af oplysningerne) og resterende to vinkler må hver være på:  (180 - 0,5)/ 2 = 89,75 grader.

__

AE må være 2,5 gange CE, da den FE er 2,5 gange DE. For det er en ensvinklet trekant, som vi fandt ud af i den første opgave. 

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal forklare at linjestykket FE 2,5 gange DE. 

Og at AB er 3,5 gange CE.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Trekant-beregning.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2013 af peter lind

DE er månens skygges diameter i måneafstanden fra jorden. FE er jordens skygge i måneafstanden fra jorden jorden så FE = 2,5*DE fremgår af en bemærkning i teksten.

AB = AE = AC+CE = 2,5*CE+CE


Skriv et svar til: Trekant-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.