Matematik

Differentiation

09. september 2013 af hansoggrete (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået stillet opgaven:

Funktionen f(x)=1/3x3-3x+1 har en tangent i punktet P(-3,1)

Bestem en ligning for denne tangent.

Jeg skal vel bruge tangentens ligning: y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

Kan det så passe, at y=1 og x=-3, så jeg kan sætte ind:

1=f'(x0)*(-3-x0)+f(x0)

Hvis jeg så prøver at løse den (det ved jeg ikke, om jeg gør rigtigt), så får jeg:

solve(1=f'(x0)*(-3-x0)+f(x0), x0)            x0=-3+0,5√22       (kvadratroden af 22)

Det virker bare ikke rigtigt. Er der nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af mathon

Hvis du kender den alment anvendte tangentligning,
så skriv den lige, så vi kan tilpasse den det konkrete tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af mathon

OK - den havde du jo skrevet  :-)

           y = f '(xo)•(x-xo) + f (xo)      i   (-3,1)

           y = 6•(x - (-3)) + 1

           y = 6•(x+3) + 1

           y = 6x + 19

       

          du indsætter forkert:
               x og y er variable, men xo og yo røringspunktets koordinater


Svar #3
09. september 2013 af hansoggrete (Slettet)

Jeg forvirrer vist mig selv lidt. Det var jo egentlig meget simpelt. Tak for det :)


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.