Matematik

Andengradsligning

10. september 2013 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP. 
Sidder med denne opgave som jeg ikke kan løse. Håber der er nogle som kan hjælp mig med at bare forklar hvordan jeg kan løse den. 
3x^{ 2} = 2x^{ 2} + 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

3x2 = 2x2 + 1   ?

Saml alle led på venstre side, faktoriser, og benyt nulreglen.


Svar #2
10. september 2013 af Mariiiaaa (Slettet)

vil det sige at jeg skal gøre følgende:

3x^2-2x^2 = 1*0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Læs forklaringen i #1 igen. Tallet 1 skal ikke ganges med 0, men flyttes med over på venstre side.


Svar #4
10. september 2013 af Mariiiaaa (Slettet)

okay.. tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2013 af PeterValberg

Det vil sige, at du ender med at skulle løse ligningen:

x2 - 1 = 0

Brug nu kvadratsætningen, der siger:

"to tals sum ganget med de samme to tals differens er lig med
kvadratet på det første led minus kvadratet på andet led"

[ LINK ]

dermed er udtrykket faktoriseret, som Andersen11 skriver i #1,
og du kan benytte nulreglen til at bestemme rødderne.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.