Matematik

maple

11. september 2013 af camillalykkeh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg søger en maple 'nørd' som kan hjælpe med et par matematik-opgaver!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af MathiasJordan (Slettet)

Hvad er problemerne ? 


Svar #2
11. september 2013 af camillalykkeh (Slettet)

har en hel aflevering som skal laves i maple, men mit problem lige pt er denne..

opgaven lyder:

en funktion f er bestemt ved: x^3+6x^2+k

hvor k er et tal

a) bestem de værdier af tallet k, for hvilke grafen for x, har netop to skæringspunkter på førsteaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af MathiasJordan (Slettet)

er ikke helt med,
men tror, det er når K=0, der skær den førsteaksen (x-aksen) i -6 og 0, 
K værdien angiver bare hvornår den skærer andenaksen (y aksen). så når du ænder k, bevæger funktionen sig op og ned. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2013 af MathiasJordan (Slettet)

definerer funktionen således: 
f := x -> x^3+6*x^2;

viser en graf : 

plot(f(x));

isolere x af funktionen for at finde skæringspunkterne med førsteaksen 

solve(f(x)=0,x);


Svar #5
11. september 2013 af camillalykkeh (Slettet)

Jeg kan ikke plotte den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2013 af MathiasJordan (Slettet)

har du husket at definere funktionen 
ellers prøv denne: 

plot(x^3+6*x^2);

husk uden k 


Svar #7
11. september 2013 af camillalykkeh (Slettet)

det hjalp! nu fik jeg grafen frem! 

mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2013 af MathiasJordan (Slettet)

vigtigt ! 


Svar #9
11. september 2013 af camillalykkeh (Slettet)

skal jeg så solve den nu, eller hvad er mit næste skridt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man er nødt til at lave en funktionsanalyse af den pågældende funktion

f(x) = x3 + 6x2 + k .

Funktionen har den afledede f '(x) = 3x2 + 12x = 3x·(x+4) , så vi ser, at

f '(x) = 0 ⇒ x = 0 ∨ x = -4 .

At variere k svarer til at forskyde grafen for funktionen x3 + 6x2 op eller ned i y-aksens retning. Hvis k er meget stor eller hvis k er meget lille (meget stor negativ værdi), har grafen for f(x) kun eet skæringspunkt med x-aksen. Men hvis vi afpasser k, så at funktionsværdien i et af ekstremumspunkterne er lig med 0, har funktionens graf kun 2 skæringspunkter med x-aksen. Vi har nu

f(-4) = -64 +96 + k = 32 + k ,  og f(0) = k .

Det vil altså sige, at for k = -32 og for k = 0 har funktionens graf netop 2 skæringspunkter med x-aksen.


Skriv et svar til: maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.