Matematik

Røringspunkt

29. oktober 2005 af Faxe (Slettet)
Røringspunkt koordinater mellem:
y = -9x + 1
f(x) = 2x^3 + 4x^2 - 7x + 1

Jeg har:
-9x + 1 = 2x^3 + 4x^2 - 7x + 1

2x^3 + 4x^2 + 2x = 0

Nu ved jeg så bare ikke hvad jeg skal, når der er x^3?!

Håber nogle kan hjælpe.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Det er en tredjegradsligning.

http://da.wikipedia.org/wiki/Tredjegradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Tja, men det er heldigvis en af de nemmere tredjegradsligninger:

2x^3 + 4x^2 + 2x = 0
<=>
x(2x^2+4x+2) = 0

...som vist burde være til at løse.

Svar #3
29. oktober 2005 af Faxe (Slettet)

Tror jeg er gået lidt kold på det. Var også nået så langt, men den med x udenfor parentes, hvordan finder jeg så en x-værdi?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Hvis x*(2x^2+4^x+2)=0, må enten x eller 2x^2+4x+2 være 0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Netop, #4 (jeg havde selv lige tabt tråden!). Såå det inde i parentesen kan nu undergå løsningsmetoden på en andengradsligning - ikke?

:D

Skriv et svar til: Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.