Matematik

Hjælp til brøker

12. september 2013 af NINA302 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg er lidt usikker på, hvordan jeg skal regne denne bræk ud, og det kunne være en stor hjælp hvis en ville give mig nogle hints/svar - tak på forhånd 

(6/7)
-------
  3

Jeg prøver at efterlign brøken så meget som muligt (/ stregen er brøkstregen) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af mathon

              6/7 : 3             man dividerer en brøk med et tal ved at dividere med tallet i tælleren, hvis tallet "går op"
                                 i tælleren, ellers ganges med tallet i nævneren.

           6/7 : 3 = 2/7

nøjagtig som

                               6 cola divideret med 3 = 2 cola
skrevet
                              6/cola : 3 = 2/cola            
nu taler vi blot om syvendedele

                              6/7 : 3 = 2/7

tælleren fortæller, hvor mange vi har.
nævneren nævner, hvad vi taler om.


Svar #2
12. september 2013 af NINA302 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hjælp til brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.