Matematik

7/x-2=4 ??

12. september 2013 af NaNoTecs - Niveau: 9. klasse

Hvad gør man? Sætter man ikke 4 ind på x's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af mathon

står der
                    (7/x)  - 2 = 4

eller

                    7/(x-2) = 4  ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af BMB15 (Slettet)

Nej, du skal isolere x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af PeterValberg

Nej, det er ikke sådan den skal gribes an :-)

mener du:

eller

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. september 2013 af NaNoTecs

Der står 7/(x-2)=4


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2013 af mathon

                7/(x-2) = 4                  x≠2           multiplicer på begge sider med (x-2)

                7 = 4(x-2)…osv


Svar #6
12. september 2013 af NaNoTecs

Er det så noget med man skal: gange med 7 på begge sider såled at man fjerner divisionen sådan her 7/(x-2)*7=4*7. og derefter har man så det her tilbage x-2=28

???


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2013 af mathon

…se tilføjelsen


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. september 2013 af mathon

               7 = 4(x-2)                          divider med 4 på begge sider

               (7/4) = x-2                         adder 2 på begge sider

               (7/4) + 2 = x                      omskriv 2 til fjerdedele

               (7/4) + (8/4) = x                 adder brøkerne på venstre side

               (15/4) = x                           omskriv venstre side til decimaltal

               3,75 = x

            

               


Svar #9
12. september 2013 af NaNoTecs

Okay tak. nu kan jeg godt se det

:)


Skriv et svar til: 7/x-2=4 ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.