Matematik

Brøker

13. september 2013 af hehehej (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man har to brøker som skal ganges, og der er blandet tal skal man så, lave de blandet tal om til brøk? og derefter gange?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det vil nok være en fordel, selv om det ikke er strengt nødvendigt. Et blandet tal kan jo skrives som summen af et helt tal og en ægte brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2013 af mathon

(1 + 2/3)(4 + 5/6) = 4 + 5/6 + 2/3•4 + 2/35/6 = 4 + 5/6 + 8/3 + 10/18 = 4 + 5/6 + 16/6 + 5/9 = 4 + 7/2 + 5/9 =

                                               4 + 3 + 1/2 + 5/9 = 7 + 9/18 + 10/18 = 7 + 18/18 + 1/18 = 8 + 1/18 = 81/18

Så er det, hvad man bedst kan finde ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2013 af SuneChr

Man verificerer let, at
      så produktet må være  <  9 2/3


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.