Matematik

hjælp

14. september 2013 af 123matematik123

rente 4% om året

Su lån 2942 hver måned

hele uddannelsen tager 5 år

spørgsmålet er det opgivne renter er årlige. Egon får penge udbetalt hver måned og skal senere betale af på lånet med en fast månedlig ydelse. Omregn de årlige renter under og efter uddannelse til månedlige renter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2013 af someguy (Slettet)

2942*12=35304kr

4% i rente= 35304*0.04=1412.16kr første år

35304+1412=36716.16kr totalt lån 1 år

4% i rente= (36716.16+35304)*0,04=2880.80kr samlet rente andet år

36716.16+35304+2880.80=74900.97kr totalt lån andet år

4% i rente= (74900.97+35304)*0,04=4408.20kr samlet rente tredje år

74900.97+35304+4408.20=114613.17kr totalt lån tredje år

4% i rente= (114613.17+35304)*0,04=5996.69kr samlet rente fjerde år

114613.17+35304+5996.69=155913.86kr totalt lån fjerde år

4% i rente= (155913.86+35304)*0,04=7648.71kr samlet rente femte år

155913.86+35304+7648.71=198866.57kr totalt lån 5 år

månedlig ydelse 6 år= 7954.66/12=662.89kr.+ afdrag


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2013 af someguy (Slettet)

lavede lige et excel ark :)

indsæt de rigtige tal i de markerede felter

Vedhæftet fil:su lån.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2013 af mathon


oparbejdning af studiegæld G:

           (1+rm)12 = 1,04

           rm = 1,041/12 - 1 = 0,003274

                                               1,00327460 - 1
                             G = 2942•  ------------------- = 194.698,69
                                                  0,003274

månedlig ydelse på
tilbagebetaling af studielånet over 5 år:

                                           G • r              194.698,69 • 0,003274
                             y = --------------------  =  ------------------------------  = 3.579,39
                                   1 - 1,003274-60          1 - 1,003274-60

                         

                


Svar #4
14. september 2013 af 123matematik123

Tak for hjælpen :D


Svar #5
14. september 2013 af 123matematik123

someguy, hvilken rigtige tal snakker du om?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2013 af someguy (Slettet)

den egentlige rente, den egentlige su og det egentlige afdrag

bare i tilfælde af at det kunne finde på at ændre sig :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.