Matematik

Brøker..

14. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Udregn disse som brøker

1/3 + 2/4 + 3/8 = Hvordan gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne til deres fællesnævner og sæt så på fælles brøkstreg,


Svar #2
14. september 2013 af jihudsif (Slettet)

3*4*8 = 96 og tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hver brøk forlænges med et passende tal, så hver brøk får samme nævner. Den mindste fællesnævner er 3·8 = 24 .


Svar #4
14. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Men giver fællesnævneren så 24, men hvad med tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2013 af mathon

Hvordan forlænger du en brøk?

                  1/3 = ?/24


Svar #6
14. september 2013 af jihudsif (Slettet)

1/24 del. Men Mathon. Plastik svovl .kan det ikke også skrives sådan ? = Smy? Su?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2013 af mathon

     8•1/8•3 = 8/24     når der ganges med samme tal i tæller og nævner forlænges brøken,
                             men brøken beholder sin værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv at stille det som et særskilt spm i Kemi forumet, og koncentrer dig om at forlænge brøkerne her.

1/3 er ikke lig med 1/24. Hvad skal brøken 1/3 forlænges med for at nævneren bliver 24?


Svar #9
14. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Det kan også give = 29/24 del ikke? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er opgavens resultat. Forstår du, hvordan man kommer frem til det?


Svar #11
15. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Jep, nu er jeg med. :) takker.


Skriv et svar til: Brøker..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.