Matematik

Hjælp

15. september 2013 af denis223 (Slettet)

Hvorfor er hver vinkel 105 Grader i en femkant?. Svaret: fordi alle vinkler er lige store.. rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af SuneChr

Vinklen er nu  108º     


Svar #2
15. september 2013 af denis223 (Slettet)

Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2013 af mathon

Fordi vinkelsummen i en regulær n-kant
         er
                  ((n-2)•180º) / n           n∈{3,4,5,6,.......}
som for n = 5
giver
                  ((5-2)•180º) / 5 = 108º


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2013 af SuneChr

# 2

Centervinklen =  360º / 5  =  72º
5 kongruente, ligebenede trekanter  72º ,  54º  og  54º
2·54º = 108º


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2013 af deemek (Slettet)

#2

Fordi vinkelsummen af en femkant er 540o, så hvis alle vinkler er lige store så er hver vinkel 108o


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.