Matematik

Hjæææælp

16. september 2013 af annaeli (Slettet) - Niveau: B-niveau

En person prøver at kaste en cricketbold over en kasseformet bygning, der er 15 m bred og 8 m høj. I et koordinatsystem med enheden 1 m på begge akser, slipper personens hånd bolden i punktet P(0,2). Den bane, bolden følger, er en del af grafen for funktionen

    f(x)=−0,02388x2+0,8693x+2.

Tværsnittet af bygningen er rektanglet bestemt af punkterne A(10,0), B(25,0), C(25,8) ogD(10,8).

a)   Undersøg, om bolden kommer over bygningen.

f(10)= -0.02388*10^(2)+0.8693*30+2 ? 25.691
f(25)= -0.02388*25^(2)+0.8693*25+2 ? 8.8075

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du tegner det op i et koordinatsystem, så kan du finde de punkter, hvor bolden skal strejfe bygningen, gør det først med angivelse af koordinatpunkter


Svar #2
16. september 2013 af annaeli (Slettet)

#1
 

Hvis du tegner det op i et koordinatsystem, så kan du finde de punkter, hvor bolden skal strejfe bygningen, gør det først med angivelse af koordinatpunkter

Det har jeg lavet, men det er som om "f(10)= -0.02388*10^(2)+0.8693*30+2 = 25.691" giver et alt for højt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

du skal lige regne en gang til


Skriv et svar til: Hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.