Matematik

Potenser

16. september 2013 af GalaxyTown (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogen, der kan forklare mig, hvordan jeg regner disse regnestykker ud? Jeg har prøvet selv, men kan ikke selv få det til at gå op. 

(ac)4 * (abc)12 * (bc)5 * (ab)8 =

(abc)-12 * (ab* cb5) * b8 =

(ac)4 * (ac* cb4)5 * c8 * a11 * (cb)9 =


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af mathon

man opløfter et produkt til potens ved at opløfte hver faktor for sig


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af peter lind

Brug at (x*y)n = xn*yn og xn*xm = xn+m


Svar #3
16. september 2013 af GalaxyTown (Slettet)

Kan I forklare det i et nemmere sprog? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2013 af mathon

Mon ikke du skulle rykke nærmere din matematikbog
og lige finde noget ugenkendeligt om potenssætninger.


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.