Matematik

Differentiation

16. september 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om funktionen  oplyses, at f(2)=3 og f' '(2)=-1

Funktionerne g og h  er givet ved g(x)=f(x)+x og h(x)=x*f(x)

Bestem g '(2)  og h '(2)

Er der nogen der kan hjælpe mig, det vil være en stor hjælp 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk først g '(x) og h '(x) ved f(x) og f '(x) og beregn så de ønskede talværdier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Halli halløj!

Ved at differentiere g(x) får du

g'(x)=f'(x)+1

Så indsætter du bare 2 og du får altså g'(2)=f'(2)+1=0

Ved at differentiere h(x) får du

h'(x)=x*f'(x)+f(x)

Så indsætter du bare 2 og du får altså h'(2)=2*f'(2)+f(2)=2*(-1)+3=(-2)+3=1

Du benytter produktreglen når du differentierer h(x).


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at give vink i stedet for at løse hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2013 af mathon

                       g '(x) = f '(x) + 1

                            g '(2) = f '(2) + 1 = -1 + 1 = 0

.

                       h '(x) = f(x) + x•f '(x)

                            h '(2) = f(2) + 2•f '(2) = 3 + 2•(-1) = 3 - 2 = 1

....................

Gennemregn selv og lær!


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.