Matematik

Andengradsligning

16. september 2013 af kev22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er lige startet idag med andengradsligning.

Opgave:

2x i anden - 10x + 8 = 0

Ville høre om jeg har gjort det rigtig indtil videre.

D = b ianden - 4 * a * c

D = 10 ianden - 4 * 2 * (+8) = 100 - 64 = 36

passer det eller er jeg helt ude i hampen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Andsø (Slettet)

Det ser helt rigtigt ud :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt regnet ud til sidst, men husk, at b = -10. Skriv det lidt mere klart ved at benytte redigereingsfaciliteterne

2x2 -10 +8 = 0

D = b2 - 4ac = (-10)2 - 4·2·8 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af PeterValberg

du behøver ikke at skrive "i anden", - du kan i stedet skrive:  2x^2 
eller udnytte muligheden for at bruge ophøjet skrift (knappen med x2)
i menulinjen ovenover indtastningsfeltet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. september 2013 af kev22 (Slettet)

Hehe Grunden til jeg skriver ianden er fordi jeg ikke kan finde ud af at skrive de andre tegn, men det må jeg lærer. :)

Tak for jeres svar.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.