Matematik

Kvadratsætninger

17. september 2013 af Cazador - Niveau: A-niveau

Benyt kvadratsætningerne til at gange følgende parenteser

-(2b - a)(a+2b)

Jeg forstår ikke helt, hvordan man skal gange dem sammen? Må man godt gange 2b med a og hvad giver det så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

-(2b - a)(a+2b)  =  (-2b + a)(a+2b)  =  (a-2b)(a+2b)…                           da addition er kommutativ
                                                                                                        og
                                                                                                              a + (-2b) = a - 2b


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2013 af mathon

               (m-n)(m+n) = m2 - n2


Svar #3
17. september 2013 af Cazador

Skal man ikke gange alle led med hinaden? altså også m med n


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2013 af mathon

Jo
      men     (m-n)(m+n) = m2 + mn - mn - n2 = m2 - n2


Svar #5
17. september 2013 af Cazador

-2b * a er det = -2ab ?


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.