Matematik

svær vektoropgave

18. september 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med opgave c i denne her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Hejsa!

Du kan f.eks. skrive v ud som

v = (3s-2t,4s+5t)

Og så skal du bare løse to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Hvorfor kan man bare gøre sådan, kan du forklare mig det? :)


Svar #3
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Arh, okay, forstår det godt. Tak :)


Svar #4
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg er faktisk ikke helt med på hvordan det skal stilles op?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal løse ligningssystemet

a + t·b = v ,

hvor a, b og v er givne vektorer.

Dan skalarproduktet med tværvektoren b^ :

s·(ab^) + t·(bb^) = vb^ , dvs (da bb^ = 0)

s = (vb^) / (ab^) .

Dan nu skalarproduktet med tværvektoren â :

s·(aâ) + t·(bâ) = vâ , dvs (aâ = 0)

t = (vâ) / (bâ) .


Svar #6
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg kan godt finde både skalarprodukt og tværvektor, men jeg forstår ikke hvad du mener at danne skalarprodukt med en tværvektoren


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ligningen

a + t·b = v

er en vektorligning. Man danner skalarproduktet med hhv. b^ og â på hver side af ligningen. Derved opnår man en simpel ligning i s alene, og en simpel ligning i t alene, der så let kan løses hver for sig.


Skriv et svar til: svær vektoropgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.