Matematik

Andengradspolynomier

30. oktober 2005 af martin!! (Slettet)
Hvordan finder jeg toppunktet for følgende:

f(x) = ½ x (i anden) + 2x - 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Find punktet for vendetangenten.

Et hint... der skal differentieres og sætte f'=0

Så vidt jeg lige kan huske

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Enten det, eller, hvis I ikke er nået til differentialregning endnu, bruger du bare toppunktsformlen:

[(-b/2a),(-d/4a)]

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2005 af MrJonas (Slettet)

Skal man ikke bare andse det som en 2. gradslining:

og så bruge at Toppunkt = (-b/2a ; -d/4a) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Ja matematikken er ikke så frisk i erindring. Kunne ikke lige huske der var noget der hedder toppunktsformlen. Men det er da en klart nemmere måde at finde toppunktet på. Det vil jeg lige skrive mig bag ørene. Kan være jeg skal bruge det selv en gang jo ;-)

Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.