Matematik

Logaritme

18. september 2013 af IdaJensen92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Sidder og kæmper med logaritme opgaver, men har en opgave hvor "-" og "+" tegn er opløftet i potens, hvilket gør mig forvirret. 

"8-x * 5x+4 = 58" 

Hvordan kan man regne den ud? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af mathon

        log(a•b) = log(a) + log (b)            a,b∈R+

        log(an) = n•log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med


Svar #3
18. september 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Jeg ved godt hvilke logaritme regneregler jeg skal bruge men hver gang jeg bruger dem giver det et forkert tal. :)


Svar #4
18. september 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Er lidt forvirret over det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af mathon

log(8-x • 5x+4) = log(8-x) + log (5x+4)  = -x•log(8) + (x+4)•log(5) = -log(8)x + log(5)x + 4•log(5) =

                                                                      (log(5) - log(8))x + 4•log(5)


Svar #6
18. september 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Hvordan kan det være der er så mange "log"-mellemregninger i dette stykke, når der nærmest ikke er nogen "log"-mellemregninger i f.eks. sådan et simpelt logaritme stykke som det her:

2x * 3x = 216
(2*3)x = 216
6x = 216
x*ln(6) = ln(216)
6x = 6x
x = 3


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.