Matematik

Hjælp til Mat!!

21. september 2013 af Nazani (Slettet)

Er der nogen der gider at hjælpe mig med at løse denne opgave :(((



Bestem NP, FTV, MONO/EX for f(x) = 1/3x^3 - x^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

Tegn den! Håber du har et tegneprogram, så kan du finde ud af meget omkring funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af LeonhardEuler

#0

Hvad står alle de forkortelser for?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det står vel for Nulpunkter (NP), Fortegnsvariation (FTV), og Monotoniforhold/ekstrema .

#0: Differentier funktionen og lav fortegnsundersøgelse for den afledede funktion f '(x) .


Svar #4
21. september 2013 af Nazani (Slettet)

Ja lige præcis

Svar #5
21. september 2013 af Nazani (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe :-(

Brugbart svar (1)

Svar #6
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Som nævnt i #3.

Nulpunkter: løs ligningen f(x) = 0 . Benyt nulreglen. Fortegnsvariationen følger af dette. Løs ligningen

             (1/3)·x3 - x2 = 0 .

Monotoniforhold: løs ligningen f '(x) = 0 . Differentier, og løs ligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. september 2013 af Niclasx (Slettet)

Ja :)

... Du skal:

1. Differentier din funktion, så har du den afledte f'(x)

2. Finde ud af hvor på grafen for din funktion f(x), at der gælder: f'(x)=0.

Altså humlen er at finde de steder hvor på grafen hvor hældningen er lig 0. Du skal bruge solve funktionen.

3. Når f'(x)=0, er det dine toppunkter. Med mindre der er tale om en vendetangent.

4. Undersøg monotoniforholdene på hver side af toppunkterne. Hvis toppunkterne ligger i x=3 og x=5, så undersøg hældningen ved x=2.5, x=3.5, og x=4.5, x=5.5. Blot et eksempel. 

5. Du kan nu vurderere hvordan grafen udvikler sig, hvordan den stiger/falder, og hvor toppunkterne, evt. maksimum ligger.


Skriv et svar til: Hjælp til Mat!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.