Matematik

Nulreglen

22. september 2013 af stenkasteren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, er det nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver, hvor jeg skal bruge nulreglen:

7x(x – 2)(x + 3) = 0

(x2 – 9)(x – 2) = 0

(ln(x) - 1)(2ex – 2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af SuneChr

Hele udtrykket er 0, hvis mindst én af faktorerne er 0.
Find nu ud af, hvornår de enkelte faktorer er 0.


Svar #2
22. september 2013 af stenkasteren (Slettet)

Jeg har virkelig ingen ide, kan du ikk lave den første eller komme med et eksempel på hvordan man kan lave det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2013 af SuneChr

(1)
Vi kigger på de fire faktorer:
7  bidrager ikke til, at hele udtrykket bliver 0.
x = 0  bidrager til, at hele udtrykket bliver 0 .
x = 2  bidrager til, at hele udtrykket bliver 0 .
x = - 3  bidrager til, at hele udtrykket bliver 0 .

Derfor er løsningen i (1)
x ∈ { - 3 , 0 , 2 }

(2)
Bemærk, at den første parentes bidrager med
to faktorer, idet  (x2 - 9)  =  (x + 3)(x - 3)
 


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.