Matematik

stamfunktion

22. september 2013 af Aleynaa

angiv samtlige stamfunktioner itl hver af følgende funktioner

1)

f(x) = (2x-1)7

F(x) = (x2 -1 )7-1

2)

 f(x) = (3x4-1)* x3

F(x) = ( x3 -1)5 * x3-1

er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2013 af mathon

1)
          sæt
                   u = 2x-1   og dermed  (1/2)du = dx

          F(x) = (1/2)• ∫u7du = (1/2)• (1/8)•u8 + k = (1/16)•(2x-1)8 + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af peter lind

nej

1. Brug substitution t=2x-1   dt = 2dx

2. brug substitution t= 3x4-1  dt = 12x3

Desuden til begger ∫xndx = xn+1/(n+1) +k


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2013 af mathon

2)

          sæt
                   u = 3x4-1  og dermed   (1/12)du = x3dx

         F(x) = (1/12)• ∫u5du = (1/12)• (1/6)•u6 + k = (1/72) • (3x4-1)6 + k


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2013 af SuneChr

# 0

Man overbeviser sig straks om, at begge forslag ikke er korrekte.
Når der integreres, bliver graden af et polynomium én større.
Når der differentieres, bliver graden én mindre.

(1)    f er af grad  7  Derfor bliver  F af grad 8
(2)    f er af grad 23   Derfor bliver F af grad 24


Svar #5
22. september 2013 af Aleynaa

#2

Kan det passe at 

1)

F(x) = (1/2)*∫ t7 2dx

= (1/2)*(1/8) * 2x - 18 + k

= (1/16)*(2x-1)8 + k

??


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2013 af peter lind

Se #1. Du må lære at skrive korrekt


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.