Matematik

Polynonier

22. september 2013 af nadja4 (Slettet)

Det er polynomier, ikke polynonier!!!

hej

Jeg har følgende opgave som jeg ikke kan finde ud af:

Et polynomium er givet ved p(z)=az2+(5+1)z+2. beregn i hånden og angiv med begrundelse de værdier, som koefficenten a(-R kan antage, således at p(z) kun har komplekse rødder dvs. rødder med Im(z) forskellig fra 0.

håber der er nogen der kan hjælpe mig med det?

Mvh. Nadja


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af peter lind

Find deskriminanten. Den skal være negativ eller ikke reel for at der ikke skal være reelle rødder.

Har du skrevet polynomiet rigtig op ? Det 5+1 ser lidt mærkeligt ud


Svar #2
22. september 2013 af nadja4 (Slettet)

#1
Polynomiet er az^2+(x3+1)z+2, og man skal indskifte x3 med 5!

Svar #3
22. september 2013 af nadja4 (Slettet)

Har prøvet at finde diskriminanten!
Og den bliver; 6^2-4*1*10=-4, altså D er negativ, men ved ikke hvordan jeg kan komme videre??

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Polynomiet er så

p(z) = az2 + 6z + 2 ,

og det har diskriminanten

d = b2 - 4·ac = 62 - 4·a·2 = 36 - 8a .

Løs nu uligheden d < 0 som en ulighed i den reelle koefficient a for at finde de værdier af a, for hvilke polynomiet p(z) kun har ikke-reelle rødder.


Skriv et svar til: Polynonier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.