Matematik

Nok indenfor procent...

23. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

Opgaven lyder:

I et supermarked får medlemmerne ved årets udgang tilbagebetalt en procentdel af det beløb, de har handlet for. Det kaldes bonus. Bonusbeløb på under 50 kr. udbetales ikke.

a) Hvor meget får man tilbage, hvis man som medlem har købt varer for 2500 kr., og bonus er 3%? = 75 kr.

b) Hvor meget skal et medlem mindst have købt for, før det udbetales bonus? = ???

c) Skriv en fomel, der viser sammenhængen mellem det beløb, der er handlet for, bonus-procenten og bonusbeløbet. = ???

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Det mindste bonusbeløb, der udbetales, er 50kr, som så er lig med 3% af det mindste beløb, man skal have købt for for at få udbetalt bonus.


Svar #2
23. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

TUSINDE TAK!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

#0

C)  (B*P)+B=BL

B = Beløb

P = Procent i decimal-tal

BL = Bonusbeløb

Ved ikke om det er helt korrekt,  men

Hvor meget får man tilbage, hvis man som medlem har købt for 3000?

(3000*0,03)+3000 = 3090


Svar #4
23. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#3

Arghhhhh! Takkkkkkk :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2013 af Gliates (Slettet)

#3

Det er forkert..

C)  (B*P)=BL

B = Beløb

P = Procent i decimal-tal

BL = Bonusbeløb


Skriv et svar til: Nok indenfor procent...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.