Matematik
Pendulers svingingstid
31. oktober 2005 af
Due1989 (Slettet)
Jeg har om pendulers svingingstid i 1.g, hvor jeg har skulle lave nogle forskellige målinger. Jeg har så fundet ud af, at det er snorens længde, der er den fysiske størrelse der har betydning for pendulets svingningstid (men så har jeg set noget med acceleration, g, også har betydning? - nogen der kan forklare, hvad det er?). Dertil er en opgave, der lyder "T = konstant * x" hvor T = tiden for pendulets svingningstid og x = den fysiske størrelse. Nogen der kan forklare hvad det betyder?
Svar #1
31. oktober 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Den tilnærmede formel ser sådan ud:
T = 2*pi*(l/g)^(0,5)
Tyngdeaccelerationen varierer naturligvis, men hvis du skal regne på danske forhold, kan du sætte den til 9,81.
Den sidste formulernig virker lidt kryptisk, pi og g^(0,5) er tilnærmelsesvis lige store. Det kan være meningen, at du skal opdage sammehængen T = 2*l^(0,5).
Her er jeg dog ude i en gættekonkurrence.
T = 2*pi*(l/g)^(0,5)
Tyngdeaccelerationen varierer naturligvis, men hvis du skal regne på danske forhold, kan du sætte den til 9,81.
Den sidste formulernig virker lidt kryptisk, pi og g^(0,5) er tilnærmelsesvis lige store. Det kan være meningen, at du skal opdage sammehængen T = 2*l^(0,5).
Her er jeg dog ude i en gættekonkurrence.
Skriv et svar til: Pendulers svingingstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
