Matematik

??

26. september 2013 af Cocotoffie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen! 
Jeg ved godt, at dette burde være meget simpelt, men jeg er en anelse usikker på hvordan man helt præcist griber følgende udtryk an:

(a+b)(2a-3b)+a(-2a-b)-(-a-b)(3a+4b)

Det ville glæde mig, hvis nogen havde tid og lyst, til at hjælpe mig med at komme på rette spor :)
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af LubDub (Slettet)

benyt (a + b)•(c - d) = a•c - a•d + b•c - b•d

og -(-a) = a

.. og multiplikation (og division) udføres før substraktion og addition.


Svar #2
26. september 2013 af Cocotoffie (Slettet)

Men hvad bliver det hvis man multiplicerer a med 3a? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2013 af LubDub (Slettet)

#2

     a·3a = 3·a·a = 3a2


Svar #4
26. september 2013 af Cocotoffie (Slettet)

Arh, super.

Tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2013 af PeterValberg

#0 vælg en mere sigende overskrift til dit indlæg næste gang

fx: "Hjælp til reduktion" (denne her), - ?? er ikke en god overskrift.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.