Matematik

Vendetangent

26. september 2013 af Fiolise (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

 

Jeg vil gerne tegne en et par standardeksempler på kurver med en vendetangent (i Geogebra) for at kopiere dem over i mine notater - akserne er ikke vigtige. Jeg har fundet en formel for en stigende kurve med en vendetangent 

h(x) = x³ - 9x² + 27x – 26. Men ville bede om hjælp til en formel for en kurve som er faldende som har en vendetangent. 

Og hvis der er nogen som kender definitionen på formlerne for kurver med vendetangenter ville det også være super :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen f(x) = -x3 er aftagende og har en vandret vendetangent i x = 0 .

Man finder punkter med vendetangent ved at løse ligningen f ''(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2013 af SuneChr

# 0

Gang    h (x) med (- 1) .
Man skal finde en funktion f , for hvilke det gælder
( f er stigende ∧ f har vendetangent )  ⇔ ( ∀ x   f '(x) > 0  ∧   ∃ x   f ''(x) = 0 )


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke strengt nødvendigt, at f '(x) > 0 for alle x. En vendetangent kan godt være vandret.

Funktionen x3 er monotont voksende og har en vandret vendetangent ved x = 0.

Funktionen -x3 er monotont aftagende og har en vandret vendetangent ved x = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2013 af SuneChr

# 3  Tak for korrektionen.
# 2  rettes til
( f er monotont voksende   ∧   f har mindst én vendetangent )  ⇔ ( ∀ x   f '(x) ≥ 0   ∧   ∃ x   f ''(x) = 0 )


 


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.