Matematik

vektorregning

26. september 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Kan I hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Retningsvektorer for de tre sider er hhv. vektorerne AB, AC, og BC. Disse vektorers tværvektorer kan så benyttes som normalvektor.

En ligning for linien gennem punktet Q med normalvektor n er

QPn = 0 ,

hvor P(x,y) er et vilkårligt punkt på linien.


Svar #2
27. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Mener du at jeg først skal beregne normalvektorerne og så derfra bruge normalvektorernes information til at indsætte i den her: a(x - x0) + b(y - y0) = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er da en udmærket fremgangsmåde, specielt når man bl.a. skal bestemme normalvektorerne.


Svar #4
27. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay mange tak :)


Svar #5
27. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Kan du måske lige give et eksempel på hvordan jeg bruger informationerne fra min normalvektor (-(-2) ; 7) til at smide på ligningen  a(x - x0) + b(y - y0) = 0?


Svar #6
27. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

det er normalvektoren for retningsvektoren AC


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt for eksempel punktet A(-2,1) , så ligningen for linien gennem A og C er da

2·(x -(-2)) + 7·(y - 1) = 0 , eller

2x + 7y -3 = 0


Svar #8
27. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay tak igen :)


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.