Matematik
integral
Hej allesammen.
Jeg har brug for hjælp med den vedhæftede opgave (a og b).
Svar #1
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
a) Beregn h(0,35)
b) Beregn den omvendte funktion x(h) og benyt den til at beregne rumfanget af omdrejningslegemet.
Svar #3
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man har
h(x) = (ln(25x -5 +e-7) + 7) / 10 , så
x(h) = (e(10h - 7) + 5 - e-7) / 25
Svar #4
26. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)
ok tak. Skal jeg så sætte den funktion ind i formlen for omdrejningsvolumen omkring y-aksen?
Svar #5
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Nej der er jo tale om at dreje den omvendte funktion omkring x-aksen.
Svar #6
26. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)
kan jeg så ikke bruge denne formel?
Svar #7
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
Nej, ikke når man drejer grafen omkring x-aksen. Så benytter man
Vx = π · a∫b (f(x))2 dx
Svar #8
26. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)
Men der står i opgaven at affaldskurven fremgår, når figuren drejes 360 grader om y-aksen?
SKal jeg så bare sætte x(h) i formlen fra #6?
Undskyld at jeg spørger så meget, men det er første gang at jeg ser denne type opgave?
Svar #9
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#8
Du skal netop ikke bruge udtrykket i #6, men formlen i #7 med funktionen x(h) fra #3, med passende grænser.
Svar #10
26. september 2013 af Krabasken (Slettet)
Du kan oss bare dreje om y-aksen
V = 2*π*a∫bf(x) *xdx
:-)
Svar #11
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#10
Det kan man da, men så skal være opmærksom på, hvilket rumfang integralet beregner.
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
