Matematik
differentialligning
31. oktober 2005 af
Goingforwin (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til den her opg..
Størrelsen y af en bakteriepopulation er løsning til differentialligningen
y´=a(500-y)*y
Til tiden t = 0 er der 100 bakterier og væksthastigheden er 50.
Bestem konstanten a?
bestem y(t)
Jeg er hlet væk.. aner overhovedet ikke hva jeg skal gøre.. ville være rart med noget hjælp / løsning så kan jeg nok selv gennemskue hvordan det skal laves..
På forhånd tak..
Størrelsen y af en bakteriepopulation er løsning til differentialligningen
y´=a(500-y)*y
Til tiden t = 0 er der 100 bakterier og væksthastigheden er 50.
Bestem konstanten a?
bestem y(t)
Jeg er hlet væk.. aner overhovedet ikke hva jeg skal gøre.. ville være rart med noget hjælp / løsning så kan jeg nok selv gennemskue hvordan det skal laves..
På forhånd tak..
Svar #1
31. oktober 2005 af Rasmus.p (Slettet)
Væksthastighed er y' (der jo som bekendt er tangentens hældning :-)
Anvend at
dy/dx=y(b-ay)<=>y=(b/a)/(1+k*e^(-bx)).
Anvend at
dy/dx=y(b-ay)<=>y=(b/a)/(1+k*e^(-bx)).
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
