Matematik

Trigeometri

26. september 2013 af Susanna4578 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey kan nogen hjælpe mig med følgende opgave?

I trekant ABC er a =13, c =10 og ∠C = 23°. Det oplyses, at ∠Aer spids. 

Bestem ∠A

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af SuneChr

Grunden til, vi får at vide, at  A < 90º er, at advare imod sinusfælden.
Benyt sin-relationen.


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tegn og få overblik. Benyt sinusrelationerne til at bestemme vinkel A. Det er oplyst, at vinkel A er spids.

sin(A)/a = sin(C)/c


Svar #3
26. september 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Jeg fik vinkel A til 30,53 grader, kan det passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.


Svar #5
26. september 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Men er det ikke noget med der er to løsninger ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Når sin (v) og sin(180-v) giver det samme resultat er der to løsninger.


Svar #7
27. september 2013 af Susanna4578 (Slettet)

hm.. hvad gør jeg så? Jeg har fået vinkel A til 30,53


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5, #7

Der er netop ikke to løsninger, da det er oplyst, at vinkel A er spids. Ligningen

sin(A) = 1,3·sin(23º)

har to løsninger mellem 0º og 180º , men den ene løsning er større end 90º og kan derfor ikke benyttes.


Skriv et svar til: Trigeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.