Matematik

diskriminanten

28. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej

Jeg har fået ligningen: x2 -3x + 2 = 0

Men når jeg beregner diskriminanten for jeg et negativt tal, hvilket vil sige, at der ingen løsning er... Men kan det virkelig passe? - For opgaven lyder på, at jeg skal løse ligningen, og jeg har svært, ved at tro, at min lærer kunne give os et trickspørgesmål... Jeg føler mere, at jeg har misset noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af peter lind

Du har regnet forkert. Diskriminanten er positiv


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af 123434 (Slettet)

D=0 en løsning

D<0 ingen løsning

D>0 to løsninger

Den ligning du sidder med skulle gerne give x=2 V x=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

a = 1, b = -3, c=2

d= b2 -4ac

d = (-3)2 - (4•a•2)

d= 9 - 8

  = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2013 af Haider7

der er en løsning til dette!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af Haider7

Ja , d=1. Da d>0 fås 2 løsninger..


Svar #6
28. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Okay, ret mig, hvis jeg tager fejl:

d = b2 - 4ac

-32 - (4 * 1 * 2) 

-9 - 8 = -17

Min lommeregner siger også det giver - 17. Hvor er det, at mit problem det ligger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

-3*-3 = +9... - gange - = +

Din lomme regner læser det som -(32) = -1*(32) = -1*(9) = -9

Du skal sætter parentes sådan her(-3)2


Svar #8
28. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se, men hvornår ved jeg så, at jeg skal regne fortegn med, og hvornår jeg ikke skal?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Det hedder b2 hvor b = -3 = (-3) hvilket bliver:

(-3)2


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

F.eks. x + 9x21 -20 = 2323 + x

Hvis man skal forlænge denne ligning med 2 så siger man

2(x + 9x21-20) = 2(2323 + x)

Hvilket er det samme som:

2((x) + (9)(x)21- (20)) = 2((2323) + (x))


Svar #11
28. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#9/10 Aj det var smart forklaret, tak skal du have! :)


Skriv et svar til: diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.