Matematik

Logaritme

29. september 2013 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen

Hvad betyder

For a>0, b>0, x∈R

gælder

Log(a·b)= Log(a)+Log(b)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2013 af mathon

der har vel stået

For a>0, b>0, x∈R

          log(a·b)= log(a) + log(b)
og
         log(ax) = x·log(a)

…a og b er positive og x er et reelt tal.


Svar #2
29. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Ja. Kan man så bruge benytte komplekse tal med den øverste logaritmeregneregel.

Men generelt hvorfor kan man ikke bruge reglen med negative tal.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2013 af mathon

Ja
              ln(z) = ln(|z|•ei•θ) = ln(|z|) + ln(ei•θ) = ln(|z|) + i•θ


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.