Matematik

Faktorisering

30. september 2013 af mig234 (Slettet)

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal faktorierer 2x^2-2x-4

Først har jeg fundet d=2^2-4*(-2)*(-4) hvilket giver d=28 

x=(2+-kvardratrod28)/4 

Men kvadratroden af 28 bliver ikke et pænt tal så hvordan finder jeg rødderne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Diskriminanten er ikke udregnet korrekt.

d = (-2)2 - 4·2·(-4) = 22 + 4·2·4 = ...

Alternativt har man

2x2 -2x -4 = 2·(x2 -x -2) = 2·(x-2)·(x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2013 af mathon

   2x2-2x-4 = 2(x2-x-2) = 2(x+1)(x-2)


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.